Berlins Gaykultur

Berlins Gaykultur

Pris från 161 kr

Följ med på en guidad promenad och lär dig mer om Berlins Gaykultur bland intressanta platser som spelat stor roll i kampen för de homosexuellas rätt och Berlins historia. Boka biljetter här!

Berlin är Europas queer-huvudstad och har varit en pionjär inom homosexuellas rättigheter sedan slutet av 1800-talet. På denna guidade tur Berlins Gaykultur till fots besöker vi gaystadsdelen Schöneberg, Marlene Dietrich’s hem och omskriven av Christopher Isherwood och Otto Dix.

Vi besöker Eldorado, en av Berlins äldsta gay- och transvestitbarer, och som ofta besöktes av den öppet homosexuell nazist- och SA ledaren Ernst Röhm. Vi stannar också till vid minnesplatsen för de förföljda homosexuella under nationalsocialistiska regimen och får veta mer om hur öppet queer- och transpersoner fann hjälp från advokater som Magnus Hirschfeld, vars Institut for Sexual Science stängdes 1933 och dess bibliotek som förstördes i den ökända nazistiska bokbränningen.

Vi vandrar genom Tiergarten, stadens mest kända homosexuella mötesplats i skuggan av Berlinmuren. Ta reda på hur homosexuella personer, från den preussiska kungen Fredrik den store till dagens öppet homosexuelle borgmästare Klaus Wowereit, har format historien om Berlin, en stad som fortfarande tror en "kiss-in" är den bästa formen av protest. Vi avslutar turen vid Gay Museum i den livliga stadsdelen Kreuzberg.

Turens längd: ca 4 timmar.

VIKTIG INFORMATION: 

- Guidning på engelska. 
- Turen varar ca 4 timmar.

- Turer på fredagar kl 13.30 från april till oktober.
- Strax efter att du har slutfört din beställning online, skickar vi en e-biljett/voucher till din e-postadress som en bifogad PDF fil. Denna voucher skriver du ut och tar med till mötesplatsen.

- Turen startar utanför restaurangen Weihenstephaner, motsatt Hackescher Markt S-Station, 10 min innan turens start. Här möter du din guide från Original Berlin Walks. 
- OBS! Medtag ett "AB public day pass transport ticket" för Berlins tunnelbana, eller köp en biljett från guiden.
- Ungdomspris för alla under 26 år. 

- Barn under 12 år följer med gratis i sällskap med en betalande vuxen. 

- Vänligen anpassa kläder efter väder, turen sker i alla väder! 

- Mat och dryck ingår inte i priset. 

- Turen avslutas vid Gay Museum.

 

Boka biljetter

Datum
Berlins Gaykultur Info

Berlins Gaykultur
Vänligen möt upp på denna adress 10 min innan turens start:
utanför Restaurant Weihenstephaner
(På motsatta sidan av Hackescher Markt S-Bahn Station)
Neue Promenade 5,
10178 Berlin

Info

Berlins Gaykultur
April-oktober: fredagar kl. 13.30

Vägbeskrivning

Vägbeskrivning
S/U-Bahn till Hackescher Markt Station

Se på en karta Se på en kartaTill kundvagnen