DDR Museum Berlin

DDR Museum Berlin

Pris från 103 kr

DDR Museum i Berlin är inte ett särskilt stort museum, men en av Berlins populäraste turistattraktioner och ett måste när man är i staden! Här kan du köpa dina förköpsbiljetter till DDR Museum i Berlin!

På detta museum kan du uppleva historia på ett levande, interaktivt och lekfullt sätt! DDR Museum erbjuder dig praktisk erfarenhet av det dagliga livet i en stat som inte längre existerar och från livet i socialismen. Besökare är välkomna att bredda sina kunskaper inom olika tematiska områden, kanske för att ompröva befintliga förutfattade meningar och för att få en praktisk erfarenhet av historien.

Utställningsobjekten står framställda och väntar på att bli upptäckta och rörda vid - få ting förvaras i glasmontrar! Alla är välkomna att öppna lådor och garderober, rota igenom och upptäcka fynd!

Det finns mycket att uppleva och se i DDR Museum: varför inte ta en plats i Trabi-bil och starta motorn, titta på TV i ett äkta Östtyskt vardagsrum, rota igenom lådorna i Karatväggen. Se dokumentärfilmer sittandes i en äkta DDR-filmstol, återspela fotbollsmatchen "DDR vs FRG" eller varför inte prova på att dansa Lipsi.

Under Marx, Engels och Lenins vakande ögon, hittar du Tysklands socialistiska enhetsparti som det centrala i utställningen, grupperade i ett antal teman som juridik, ekonomi, NPA, ideologi, oppositionen och Stasi.


Viktig information:
- Informationstavlor på bl a tyska och engelska.
- Du kan välja mellan tre kategorier av biljetter: vuxen, barn, gå före i kön (prioriterad entré) 
- Prioriterad entré är en öppen biljett, giltig inom 12 månader. Vuxen och barn biljett är giltig bokat datum endast. 
- Barnpriser gäller för barn mellan 6 och 15 år gammal . Barn under 5 år följer med gratis. Från 16 år betalar man fullt pris.
- Öppettider: måndag-söndag kl 10.00-20.00, lördag kl 10.00-22.00.
- DDR Museum ligger på Karl-Liebknecht Strass 1, 10178 Berlin.

 

Boka biljetter

Datum
DDR Museum Berlin Info

DDR Museum Berlin
DDR Museum,
Karl-Liebknecht-Str. 1,
10178 Berlin,
Germany.

Info

DDR Museum Berlin
Måndag-söndag kl 10.00-20.00
Lördag kl 10.00-22.00

Vägbeskrivning

Vägbeskrivning
S-Bahn Hackescher Markt Station eller S/U-Bahn Alexander Platz Station.

08-446 808 44 08-446 808 44 E-post E-post


Till kundvagnen